eiwitpoederVoordat je eiwitten gaat kopen is het belangrijk om eerst wel te weten wat je koopt. Eiwitten bestaan voor een groot deel uit aminozuren. Dit zijn belangrijke bouwstenen voor het menselijk lichaam en dan vooral voor de spieren van een mens. Eiwitten zijn daarom belangrijk bij het opbouwen van spiermassa en in feite is het een essentieel en onmisbare bouwsteen. Zonder eiwitten kun je namelijk geen spiermassa opbouwen en dit zul je hoe dan ook wel nodig hebben wil je resultaat boeken.

Aantal eiwitten per dag

Je hebt circa 2 a 3 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht op een dag nodig. Indien je 80 kilo weegt heb je circa 200 gram eiwitten nodig. Eiwitten zitten gelukkig in veel voedingsstoffen, maar wanneer je niet voldoende eiwitten neemt en wel veel traint, dan zul je als krachtsporter niet veel resultaat boeken. Vandaar dat eiwitten en ook aminozuren zo belangrijk zijn en deze absoluut niet mogen worden onderschat.

De verschillende soorten eiwitten

Er zijn diverse soorten eiwitten. Je hebt caseine, soja, whey en ei. Welk eiwit het best is hangt af waarvoor en wanneer precies een bepaalde eiwit wilt gaan gebruiken. Whey is overigens het meest gebruikt. Dit is vooral geschikt na een training waarbij je een zware inspanning hebt gedaan. Op zo’n moment heeft je lichaam eiwitten nodig. Het wordt ook snel door het lichaam opgenomen. Namelijk in circa 30 minuten. Je hebt verschillende soorten whey. Zo heb je whey isolaat en whey concentraat. Bij whey isolaat wordt het eiwit nog net iets sneller opgenomen. Een eiwit wat traag wordt opgenomen is caseine. Dit duurt circa 3 uur tot soms wel 7 uur alvorens het lichaam het heeft opgenomen. Je kunt dit supplement het best nemen voordat je gaat slapen.

Rust en voeding

rusten en voedingNaast de juiste voeding is rust en vooral het juiste schema belangrijk als je aan fitness doet en spiermassa wilt opbouwen. Mogelijk dat je ook te maken hebt met overtollig vet. Hiervoor kun je zogenaamde vetverbranders gebruiken. Deze vetverbranders zorgen er voor dat je sneller vet zult verliezen. Vetverbranders zijn ideaal voor sporters die droog willen worden of gewoon wat vet willen verliezen.

Voor advies over welke voeding je kunt nemen, welke trainingsschema’s er allemaal zijn of hoeveel rust je moet nemen om tot optimale prestaties te kunnen komen, kun je op het internet kijken. Op het internet zijn tal van verschillende websites te vinden met veel informatie. Je vindt er echt van alles over fitness en bovendien zijn er vele webshops te vinden die informatie geven over bijvoorbeeld aminozuren, eiwitten, creatine, producten waarmee je sneller kunt afvallen of vetverbranders. Indien je er zelf niet uit kunt komen, kun je natuurlijk altijd een expert benaderen. Zij zijn vaak bereid om je (eventueel tegen betaling) te voorzien van de nodige bruikbare tips.

Eiwitten uit hennepzaad

Hennepzaad is een erg gezonde bron van eiwitten en heeft vele voordelen. Lees hier meer over de voordelen van hennepzaad.