Steeds vaker komt het voor dat mensen overgewicht hebben. Zij zullen na verloop van tijd dan ook te maken krijgen met de moeilijkheden dat overgewicht met zich mee brengt. Voor deze mensen is het van groot belang dat zij in beweging blijven en dat zij hier ondersteuning in krijgen. Gelukkig zijn er veel ondernemingen te vinden die hier hulp bij kunnen bieden en die jou kunnen begeleiden bij het kwijt raken van die overtollige kilo’s.

Wat is fit20?

Fit20 is een goed voorbeeld van een onderneming dat hulp kan bieden aan mensen met overgewicht. Deze organisatie zorgt er namelijk voor met behulp van personal trainers dat mensen weer leren hoe ze moeten bewegen. Ze worden sterker, sneller en fitter met de week. Een leuk kenmerk van deze organisatie is dat de trainingen die worden gegeven slechts 20 minuten duren. Tijdens deze 20 minuten wordt er relatief hard getraind waar door het resultaat al snel te zien is. Een ander leuk kenmerk van fit20 is dat het hierbij om een franchiseorganisatie gaat. Maar wat is dat eigenlijk?

Wat is een franchiseorganisatie?

franchiseFit20 is een goed voorbeeld van een franchiseorganisatie. Franchise houdt in dat het voor andere ondernemers mogelijk is om zich aan te sluiten bij deze organisatie, en om met een bepaalde bedrijfsnaam in een andere regio een onderneming te starten. Dit heeft een aantal grote voordelen. Zo hoef je in sommige gevallen zelf niet meer aan de naamsbekendheid te werken, omdat de bedrijfsnaam al bekend is bij klanten. Ook de begeleiding en ondersteuning dat je krijgt van de organisatie kan veel hulp bieden. Al met al zijn er diverse voordelen aan een franchiseorganisatie. Je kunt je echter niet zomaar aansluiten bij zo’n organisatie. Zo dient de franchisegever toestemming te geven aan de franchisenemer dat hij of zij gebruik mag maken van de desbetreffende bedrijfsnaam. Daarbij worden ook strenge regels gehanteerd.

De formule

De franchise formule van fit20 zit erg goed in elkaar. Dit zorgt er dan ook voor dat alle ondernemingen in Nederland een relatief groot succes zijn geworden. Om je aan te sluiten bij deze organisatie, is het van belang om toestemming te vragen. Indien je de toestemming krijgt, dienen er diverse regels te worden opgesteld waar de ondernemer zich aan dient te houden. Dit is voor sommige ondernemers een reden om zich niet aan te sluiten bij een franchiseorganisatie omdat zij het idee hebben dat ze geen eigen baas zijn.