Wanneer een man een te laag testosteron gehalte heeft, heeft dit ook een negatief effect op een aantal processen in het menselijke lichaam. Het brengt ook een aantal risico’s met zich mee op het gebied van aandoeningen en ziekten. Het houdt onder andere verband met:

  • Een minder hoog libido
  • Het ontkalken van de botten (ook wel osteoporose)
  • Een hoger cholesterol gehalte
  • Het zogenoemde metabool syndroom (een stofwisseling ziekte door te veel te eten en te weinig te eten)
  • Depressieve gevoelens
  • Hart- en vaatziekten
  • Kans op diabetes type 2

Ook is er bewijs, dat de verschillende hersenfuncties afnemen bij een lagere testosteronspiegel. De emotionele toestand en de kans op een depressie is ook afhankelijk van het gehalte aan testosteron. De testosteron therapie kan hier een goede invloed op hebben. Het lijkt trouwens ook zo dat door het testosteron mannen minder snel last hebben van de ziekte van Alzheimer dan vrouwen. Wanneer dit toch het geval is dan kan het verhogen en aanvullen van het testosteron gehalte de gemoedstoestand van de patiënten verbeteren.

De kans op de hart- en vaatziekten

Wanneer iemand een te laag testosterongehalte heeft dan is er een significante hogere kans op het ontstaan van hart- en vaatziekten. Dit is al aangetoond. Het hebben van een te laag testosteron gehalte heeft meer invloed op een hartinfarct en het verhogen van de kans om een hartinfarct te krijgen, dan roken. Een erectiestoornis is vaak een eerste indicatie hiervan en een indicatie om mannen hierop na te kijken en ook op mogelijke hart- en vaatziekten.

Diabetes type II

De bloedsuiker spiegel wordt in stand gehouden door het Insuline hormoon. Een lager testosteron gehalte en een hogere insuline gehalte voorspelt het ontstaan van de diabetes Mellitus type 2, wat ook wel ouderdomssuiker genoemd wordt. De kans op het ontwikkelen van dit type diabetes kan verdubbelen bij een te laag testosteron gehalte.

Osteoporose (botontkalking)

Bij mannen ouder dan 50 jaar komt het onder ongeveer 4 procent tot 6 procent van de mannen voor: Osteoporose. Het lijkt vooral een probleem waar vrouwen last van hebben. Bij mannen die voor prostaatkanker behandeld worden zien we vaak dat het testosteron gehalte erg laag is en komt ook osteoporose veel vaker voor. Het is bij de mannen noodzakelijk om het te behandelen (de botontkalking). Het risico om een botbreuk te krijgen neemt alleen maar toe. Het aanvullen van testosteron zorgt voor een verbetering van de kwaliteit van de botten.

Testo boosters kopen kan een uitkomst zijn

De booster zijn testosteron supplementen die zeer effectief werken. Hierdoor bouw je bij het trouw innemen van de supplementen al snel meer spiermassa op, het doel van iedere bodybuilder. Daarnaast kunnen deze supplementen ook zorgen voor meer vetverbranding. Hierdoor verlies je niet alleen op een snelle manier vet, je spieren worden ook nog eens beter zichtbaar. Hierdoor lijk je al snel afgetraind. Wat voor jou?

Verschillende vormen testosteron boosters

Testosteron boosters zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo zijn er natuurlijk de capsules, maar er zijn ook poeders en vloeibare varianten verkrijgbaar. De capsules geven hierbij de beste indicatie van de dosering. Er staat immers een bepaalde dosering op het etiket en zo kun je precies aflezen hoeveel testosteron je binnen krijgt bij het innemen van de capsule. Dit is anders bij de poeders en vloeibare vormen. Deze moet je namelijk zelf nog mengen met water. Hierbij is de dosering dus afhankelijk van de hoeveelheid poeder en de hoeveelheid water die je gebruikt. Dit is dus iets minder nauwkeurig, echter is het wel een manier die iedereen aan kan. Niet iedereen kan namelijk grote capsules in één keer doorslikken. Het drinken van water met daarin een opgeloste variant van het supplement is dan een ideale manier om toch meer testosteron binnen te krijgen.

Naast het stimuleren van het aanmaken van testosteron is er nog een voordeel te herkennen bij de supplementen. Je maakt namelijk ook meer eiwitten aan. Dit is ook bevorderlijk voor de spiergroei en zorgt er tevens voor dat je spieren weer goed herstellen na een intensieve training. Wanneer je een goede fysiek op wilt bouwen is het gebruiken van testosteron supplementen bijna niet negeren. Daarnaast hoef je door het gebruik van supplementen ook minder goed op je voeding te letten, omdat je de juiste bouw- en brandstoffen op een andere manier binnen krijgt. Ideaal voor mensen die altijd zelf willen bepalen hoeveel van deze brandstoffen ze binnen willen krijgen.