Mindfulness is een nieuwe vorm van meditatie die tegenwoordig erg populair aan het worden is. Het woord mindfulness is voor de gemiddelde nederlander niet meer onbekend en je hoeft er niet raar van op te kijken dat je regelmatig in een magazine of website een artikel over mindfulness tegenkomt. Maar wat is mindfulness nou eigenlijk en waarom is het zeker de moeite waard? Lees verder in dit bericht.

Mindfulness is een vorm van meditatie die je leert om met je gedachten in het nu te leven in plaats van te denken in de toekomst of het verleden. Door in het heden te leven ga je beter met je gedachten om en zal je minder in de stress raken. Het leert je om meer uit je dag te halen en een stuk productiever te zijn. Een aantal voordelen van deze manier van meditatie zijn dus stressvermindering, productiever worden, leven in het heden in plaats van de toekomst of het verleden.mindfulness

Het is dus zeker de moeite waard om je tijd en geld te investeren in een mindfulness training of cursus. In zo een cursus leer je verschillende mindfulness oefeningen die je toe kan passen in je dagelijkse leven. Mindfulness is niet zoals een traditionele meditatievorm waarbij je voor een aantal minuten stil gaat zitten maar het is juist een manier van denken die je gedurende de hele dag toe kan passen op verschillende activiteiten. Denk maar eens aan lopen, fietsen, in de auto zitten of bijvoorbeeld eten of drinken.

Waarom is het aan te raden?

Tegenwoordig leven we allemaal een druk leven met werk, studie, school etc. Dit leven wordt nog drukker met onze constante verbindingen met het internet op onze telefoon en pc. Mindfulness meditatie leert je erg goed de rust te houden in je drukke leven door af en toe in het moment te leven.