Elektrisch roken is niet voor niets de laatste jaren populairder geworden. Steeds meer consumenten kiezen voor deze vorm van roken, omdat ze de klassieke sigaret zat zijn. Soms niet eens zozeer omdat het slecht is voor de gezondheid, maar het jaagt roken ook op hoge kosten. De accijns en belastingen worden alsmaar hoger, waardoor sommige mensen op jaarbasis al snel ruim duizend euro’s uitgeven aan het roken van de klassieke sigaret. En in de komende jaren wordt het mogelijk nog veel duurder. Dan is dit hèt moment om over te stappen naar de e-sigaret.

Traditioneel versus elektrisch

Laten we voorop stellen dat je beter helemaal niet kunt gaan roken. Een e-sigaret is alleen aan te raden als je zonder nicotine rookt. Maar e-roken is wel het beste alternatief als je niet wilt of kunt stoppen met roken, want het is aanzienlijk gezonder of minder ongezond. Het is maar net hoe je het wilt omschrijven. Bij een traditionele sigaret ben je zoals reeds aangegeven ook veel meer geld kwijt en bovendien is het schadelijker, want bij de e-sigaret heb je in de regel alleen te maken met het schadelijke nicotine. Bij een klassieke sigaret zijn er nog vele tientallen andere schadelijke stoffen. Denk bijvoorbeeld aan teer.

verschillende e-sigaretten

Heb je inmiddels al diverse artikelen gelezen over deze vorm van roken? Een e smoker kopen op www.esigaretervaring.nl is dan een idee. Hier kun je artikelen vinden over de beste e-sigaretten die her en der worden aangeboden. Alvorens je begint met roken is het niet onverstandig om goed te kijken naar wat de mogelijkheden zijn en waar je op dient te letten als je begint. Ook kun je hier lezen welke verschillende soorten e-sigaretten er allemaal worden aangeboden en hoeveel geld je ongeveer kwijt bent als je kiest voor e smoking.

Een sigaret zelf maken? Dat kan ook, maar dan via Sigarettenmaker.nl