Als je op zoek bent naar supplementen om jouw prestaties in de sportschool te verbeteren of je lichaam te ondersteunen tijdens de strijd tegen overgewicht, kom je er al snel achter dat het aanbod van supplementen ontzettend groot is. Hierdoor kan het lastig zijn om het juiste supplement te vinden. Daar komt nog bij dat niet alle supplementen daadwerkelijk goed zijn voor je lichaam: er zijn namelijk ook erg veel illegale supplementen verkrijgbaar die jouw lichaam niet ondersteunen, maar juist tegen werken. Dit maakt het erg belangrijk om het juiste supplement te vinden, dat goed bij jou en jouw sportactiviteiten past en bovendien goed is voor je lichaam. Omdat het lastig is om in het grote aanbod de juiste supplementen te vinden, worden er op deze pagina twee populaire supplementen beschreven. Deze supplementen hebben hun kracht al bewezen en worden door vele professionele sporters gebruikt om sportprestaties te verbeteren. Ben je benieuwd wat deze supplementen voor jou kunnen betekenen? Lees dan snel verder.

Smart Protein Body en Fitshop & Whey Perfection Body en Fitshop

Smart Protein - Body en FitshopEen supplement dat veel gebruikt wordt door professionele sporters en atleten is het supplement Smart Protein van Body en Fitshop. Dit supplement is voedzaam, lekker en zit vol bouwstoffen die je lichaam nodig heeft tijdens een dieet. De shakes van Smart Protein van Body en Fitshop bevatten slechts 90 kcal per shake, zitten boordevol eiwitten en bevatten bovendien vitamines en mineralen. Zo is dit supplement perfect voor het ondersteunen van het spierherstel na trainen of sporten en voor het bijdragen aan de instandhouding van spiermassa. Tot slot past dit supplement perfect in ieder low carb- of eiwitdieet, waardoor het gemakkelijk te combineren is met bestaande diëten.

Een ander supplement is het supplement Whey Perfection van Body en Fit. Dit supplement bevat eiwitten die de spieren ondersteunen na het trainen en de spiermassa stimuleren, heeft de hoogst mogelijke kwaliteit Whey Proteine Isolaat en bevat bovendien di- en tri peptides. Deze combinatie van ingrediënten maakt dit supplement een compleet supplement voor iedere professionele sporter. Daarnaast is het supplement vetarm en koolhydraatarm en bevat het geen aspartaam of cyclamaat. Dit maakt het supplement een gezonde hulp voor het lichaam van atleten en bodybuilders.

Het belang van vitamines

Ook vitamines vallen onder voedingssupplementen. Iedereen die vaak sport heeft ook de benodigde vitamines nodig om goed te presenteren in de sportschool, vitamines als vitamine d mogen hier niet ontbreken. Helemaal niet in een land als Nederland waar we weinig zonlicht zien in vergelijking tot andere landen.

Naast supplementen is voeding ook belangrijk, zo is maca voor je spieren goed maar zijn er ook andere superfoods zoals goji bessen of chia zaden die erg goed voor je lichaam zijn.