Eind december, als het nieuwe jaar bijna aanbreekt, kijken veel mensen terug op het afgelopen jaar. Velen komen tot de conclusie dat ze het afgelopen jaar onvoldoende aan beweging hebben gedaan en ongezond hebben geleefd. Ze willen hun leven in het nieuwe jaar beteren. Een goed voornemen. Door te bewegen voel je je fitter en het is ook goed voor je gezondheid. Mensen die regelmatig bewegen hebben immers een minder grote kans op het krijgen van allerlei lichamelijke aandoeningen.

Hoe beginnen met bewegen?

Als eerst kies je een sport of een activiteit. Er zijn allerlei sporten die je kunt beoefenen. Als het om meer bewegen gaat is vooral hardlopen populair. Hardlopen kun je eenvoudig in de buitenlucht doen en je hebt alleen een paar goede hardloopschoenen nodig om te kunnen hardlopen. Door bijvoorbeeld hier te kijken naar tips, weet je hoe je het moet opbouwen en waar je op moet letten om bijvoorbeeld blessures te voorkomen.

Fitness

Ook fitness is populair. Aan het begin van het nieuwe jaar gaan vele duizenden mensen naar de sportschool om hun goede voornemen in de praktijk te brengen. Hierbij valt te denken aan afvallen of werken aan spiermassa. Een nobel streven, maar veel mensen vallen weer terug in het oude ongezonde leefpatroon met weinig tot geen beweging.

Voorbeeld sportschool

Je moet, als je het wil blijven volhouden, ook niet direct te veel van jezelf verwachten. Zeker als je hiervoor nooit naar de sportschool ging. Je kunt begin januari het best beginnen met één of twee bezoeken aan de sportschool. Indien het bevalt kun je vaker gaan. Direct zwaar trainen is ook af te raden. Door je lichaam direct zwaar te belasten, kun je allerlei blessures krijgen. Wij raden aan: bouw het langzaam op, ga eerst een paar keer naar de sportschool en beloon jezelf als je goed ‘werk’ levert. Beul jezelf niet af, want dat is ten eerste niet gezond en ten tweede houden maar weinig mensen het vol.

Bron: https://www.linkedin.com/in/bobbulder