De cijfers liegen er niet om. Het probleem van overgewicht waarmee men reeds meerdere jaren kampt in de Verenigde Staten, is ook een Europees probleem geworden. Meer dan de helft van de mannen en bijna de helft van de vrouwen in Nederland kampen met overgewicht.

De website www.nuafslanken.nl wil de mensen die kampen met overgewicht en risico lopen om met dit probleem geconfronteerd te worden helpen met informatie en tips. Iedereen weet dat overgewicht de kans op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, diabetes, gewrichtsproblemen, cellulitis, … ernstig vergroot.

Tips om beter af te slanken

Op de homepagina van de website krijg je een aantal heel interessante afslankweetjes. Hier leer je als bezoeker van de website meer over het feit dat ons lichaam vet nodig heeft, het belang van een gezond ontbijt, het gevaar van te vroeg of te laat eten, de gevolgen van het drinken van koffie voor de vochtafscheiding, je het jojo-effect kan vermijden, het verband tussen sporten en afvallen, …

Word je geconfronteerd met overgewicht? Weet je dat je de kans bestaat dat je geconfronteerd zal worden met gewichtsproblemen? Wil je afslanken op een verantwoorde en duurzame manier? Dan vind je op www.nuafslanken.nl ontzettend veel bruikbare informatie.

Gewichtsconsulente Ilse geeft in de Afslanken Blog regelmatig informatie over afslanken zoals het Dukan dieet, gezond aankomen, gezonde en ongezonde suikers, gezonde en ongezonde vetten, enz … Deze afslankblog verdient een regelmatig bezoekje.

Een andere heel interessante rubriek op www.nuafslanken.nl is de rubriek over het koolhydraatarm dieet. Hier wordt uitgelegd wat een koolhydraatarm dieet inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn van een dergelijk dieet.

www.nuafslanken.nl besteedt ook ruim aandacht aan het ziekenhuisdieet, een crashdieet dat de bedoeling heeft om op korte tijd zoveel mogelijk kilo’s te verliezen. Ook hier worden de voor- en nadelen van het ziekenhuisdieet mooi opgesomd. Er wordt gewaarschuwd voor het zogenaamde jojo-effect ten gevolge van de vreetbuien, die kunnen volgen op een ziekenhuisdieet.

Op de website wordt ook uitgelegd hoe je je BMI kan berekenen. Dit BMI geeft een indicatie over de grootte van je eventuele overgewicht. Het is nu het moment om je goede voornemens te kiezen en te beginnen met afslanken. Veel succes!