Bijna iedereen heeft wel eens een periode waarin hij of zij last heeft van stress- of angstgevoelens. Denk bijvoorbeeld aan de emotionele tijd die aanbreekt wanneer je een geliefde verliest. Sommige personen hebben echter last van angstgevoelens zonder aantoonbare reden. In dat geval is het wellicht verstandig om het kalmerende middel xanax te gebruiken. Deze bevat de stof alprazolam, die rustgevend werkt.

Middel tegen angstgevoelens

Tientallen Nederlanders kampen met een angststoornis. Dit belemmert hun functioneren in het dagelijks leven behoorlijk. Wanneer je last hebt van een dergelijke stoornis krijg je bijvoorbeeld op drukke plekken een angstig gevoel. Dit heeft lichamelijke klachten als hoofdpijn, hartkloppingen en benauwdheid tot gevolg. Door de stof Alprazolam nemen deze angstgevoelens sterk af. Ongeveer een uur na het innemen van het medicijn ontspannen je spieren en komt je lichaam tot rust. Wanneer er sprake is van een paniekstoornis kun je xanax eventueel ook combineren met antidepressiva als fluvoxamine of imipramine.

Effectief voor een korte periode

Alprazolam heeft een kalmerend effect omdat het emoties doet vervlakken. Daardoor heb je veel minder last van angstgevoelens. Gemiddeld werkt een tablet 6 tot 8 uur. Het is een effectief middel voor een korte periode. Uiteindelijk is het verstandig om bij een angststoornis een arts of psycholoog te raadplegen. De stof kan namelijk verslavend zijn. Ook zorgt het voor bijwerkingen als slaperigheid en verminderde concentratie. Zorg er dan ook voor dat je het niet te vaak gebruikt. Eventueel kun je in overleg met de arts een schema opstellen om het medicijngebruik af te bouwen.