Azitromycine wordt gebruikt bij verschillende infecties, omdat het de groei van bacteriën tegengaat. Het wordt gebruikt bij luchtweginfecties, huidinfecties, reizigersdiarree, lymfeziekte en geslachtsziekten.

Je kunt het als tablet nemen of als drank gebruiken. De tablet moet met een glas water ingenomen worden. Wanneer je het als drank gaat innemen, moet je de aangegeven hoeveelheid drinken. Het heeft een bittere smaak en je mag gelukkig na inname een glas water drinken om de smaak we te spoelen. Gewoon innemen kan voor maagklachten zorgen, dus het is beter om het tijdens het eten n te nemen.

Het is een kuur dat afgemaakt moet worden. Meestal duurt het 3 tot 5 dagen. Het is geen goed idee om eerder te stoppen, want het is mogelijk dat niet alle bacteriën gedood zijn.

De meest voorkomende bijwerking is maagklachten krijgen. Daarnaast kun je zelden last krijgen van: huiduitslag, vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, smaakverlies, gewrichtspijnen en minder goed kunnen zien en horen.

Mensen die aan ernstige aandoeningen lijden moeten eerst hun arts raadplegen of ze Azitromycine wel mogen gebruiken. Het gaat om ziekten zoals hart- of bloedafwijking, leverziekte, nierziekte of spierziekte.

De medicijn kan voor duizeligheid zorgen, dus het is geen goed idee om een auto te besturen of het te paren met alcohol. Het kan ook een wisselwerking hebben met andere medicijnen, dus raadpleeg je arts wanneer je al een ander medicijn gebruikt.

Een ander populair medicijn is diclofenac.