In de medische wereld is men inmiddels zover, dat er voor vrijwel elk kwaaltje, wel een medicament te vinden is. Heel bekend, zijn de kalmeringsmiddelen, die elk, voor specifieke ziektebeelden bedoeld zijn. Oxazepam is daar een van. Dit medicijn wordt voorgeschreven aan personen die te maken hebben met angststoornissen en alcohol ontwenningsverschijnselen. De regelgeving zegt, dat Oxazepam slechts op doktersrecept verkocht mag worden. Online, vind je echter heel wat bedrijven, voornamelijk in het buitenland, die beweren, oxazepam zonder recept te verkopen. Alhoewel dit een makkelijke optie lijkt, is het geen verstandige. Daar geven we drie redenen voor.

Gezondheidsrisico

Oxazepam zonder recept kopen, betekent dat er geen consultatie van de dokter aan te pas is gekomen. Dat kan zeer gevaarlijk zijn, aangezien slechts de dokter kan bepalen of je dit middel nodig hebt en in welke mate. Daarnaast geven de meeste artsen de nodige instructies, voordat je aan het middel begint. Bij een aankoop zonder recept, ontbreekt dit stukje volledig.

Verkeerde medicatie

Bij een aankoop zonder recept, loop je het risico, dat je de verkeerde medicatie krijgt toegediend. Het kan zelfs voorkomen dat de Oxazepam niet in de juiste dosering aanwezig is in de tablet, waardoor je teveel of te weinig ervan naar binnen krijgt. Dit kan heel wat schadelijke gevolgen hebben. Denk maar aan een fatale overdosis.

Onnodige (extra) kosten

Zonder recept Oxazepam kopen, betekent veelal, dat ze uit het buitenland gehaald worden. Dit zit vol risico en kost je alleen extra geld, aangezien je naast de kosten voor het medicament, ook voor verzendkosten moet opdraaien.

Tot slot

Een middel als Oxazepam zonder recept kopen, kan om verschillende redenen, een mogelijke optie lijken. Dat dit niet aangeraden is, blijkt uit de bovenstaande punten. Breng jezelf dus niet in gevaar; ga eerst naar een arts en koop middelen als Oxazepam bij erkende apotheken of drogisterijen.