Als je eenmaal zover bent om wietzaadjes te kopen, heb je de mogelijkheid dat online te doen. Dat is niet zo moeilijk, alleen dien je je voor te bereiden op enkele zaken:

Allereerst moet het voor jezelf duidelijk zijn wat voor soort zaad je precies zoekt. Zoek je medicinale wietzaden voor een specifieke eigenschap, bijvoorbeeld een hoog CBD gehalten of zoek je speciale zaden met een bepaald effect en werking die de bloem zal afgeven? Doe je vooronderzoek om teleurstelling te voorkomen.

Cannabis zaden bewaren

Je zult meestal ook aangeboden worden om zaden in bulk te kopen. Dat kan voordelig zijn. Maar gelet op de maximale toegestane plantjes (bij wet), moet je daarna kijken wat je met de rest van die zaden gaat beginnen.

De zaden kun je bewaren op een koele, droge plek. Dan zal je moeten letten op de vochtigheid en tempratuur. De zaden zijn blootgesteld aan plotselinge veranderingen in het milieu, let dus op om vernietiging te voorkomen.

Hierop moet je letten:

Vochtigheid: Cannabiszaden zijn levende organismen. Zolang ze bewaard zijn, is er geen probleem. Maar als ze nat worden, beginnen ze te ontkiemen. Houdt ze daarom in luchtdichte verpakkingen zodat zij droog blijven.

Tempratuur: Cannabiszaden moeten altijd koel bewaard worden. Je kunt ze gerust in de koeling of in de freezer houden. Haal ze dan ook pas weg als je van plan bent om ze te planten. Bij schommelingen in de tempratuur, gaan ze verloren.

Licht: behalve vochtigheid, speelt lichtinval een grote rol bij het ontkiemen. Zaden moeten niet blootgesteld worden aan licht.

Hiermee weet je duidelijk waar je op moet letten voordat je online wietzaadjes gaan kopen.