Het belang van een frisse adem mag niet onderschat worden en heeft het een grote invloed op het dagelijks leven. Bij het omgaan met personen om ons heen is het nooit prettig om die te spreken met een slecht ruikende adem. Dat hoeft ook niet omdat je met gebruikmaking van de juiste tips op een eenvoudige en snelle wijze van de slechte adem af kunt komen.

Een goede poetsbeurt verricht al wonderen

Het is altijd een goed idee om de dag te beginnen met een poetsbeurt waarbij ook de tong niet vergeten mag worden. In de avonduren verzamelen zich tal van bacteriën in de mond en zorgen die voor een groot dat de adem na het opstaan slecht ruikt. Door de dag heen is er echter weer een sprake van de werking van deze bacteriën. Poetsen is in de meeste gevallen dan niet meer mogelijk en zijn er daarom alternatieven bedacht zoals kleine flesjes mondspoeling. Ook het gebruik van bepaalde voedselsoorten en specerijen beperken de slechte adem. Denk bijvoorbeeld aan het eten van knoflook of vis. Na zo een lange dag is het belangrijk om de spleten tussen de tanden helemaal schoon te krijgen door gebruik te maken van een floss.

Meer informatie over het voorkomen van slechte adem is altijd welkom en kan met een paar eenvoudige stappen een frisse adem gegarandeerd zijn. ook voor de aanschaf van de nodige hulpmiddelen zijn er veel mogelijkheden beschikbaar.